خبر فوری درباره واگذاری سهام عدالت امروز 14 مهر

درباره واگذاری سهام عدالت به افرادی که هنوز مشمول نشده‌اند، یا به عبارتی جاماندگان، چند سالی است که در رسانه‌ها مطرح شده، اما تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده است. این موضوع از دو سال پیش مورد بحث قرار گرفت و حتی ۴.۵ میلیون نفر از سه دهک کم‌درآمد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی شناسایی شدند، اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌اند.

محمود قامت، معاون واگذاری سهام و دارایی‌های سازمان خصوصی‌سازی، اخیراً بیان کرده است که با وجود وجود تکلیف قانونی دولت در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ برای اختصاص سهام عدالت به جاماندگان سه دهک کم‌ درآمد، شامل افرادی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی هستند، به دلیل عدم وجود سهام با ارزش از شرکت‌های بورسی معتبر و سودده در اختیار دولت، این تکلیف قانونی عملاً به مرحله اجرا نرسید. دولت و مجلس در سال ۱۴۰۳ به این نتیجه رسیدند که تکلیفی که قابلیت اجرایی ندارد، نباید در بودجه امسال گنجانده شود؛ بنابراین، دولت در سال جاری هیچ تکلیفی باختصاص سهام عدالت به جاماندگانرای ندارد.

در مقابل اما فتح‌اله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفته این کمیسیون آمادگی خود را برای حل مشکلات مربوط به برگزاری مجامع استانی سهام عدالت و همچنین واگذاری‌ سهام عدالت به جاماندگان برابر اصل ۴۴ قانون اساسی اعلام می‌کند.

به گفته این نماینده مجلس، شورای عالی اصل ۴۴ قانون اساسی، وظیفه خصوصی سازی و واگذاری شرکت‌های بزرگ دولتی را بر عهده دارد، و بر این اساس تلاش داریم تا از این محل بتوانیم، منابع لازم برای ارائه سهام عدالت به جاماندگان را فراهم کنیم. هرچند دو نماینده از مجلس نیز به عنوان ناظر در شورای عالی اصل ۴۴ قانون اساسی حضور دارند اما در ۳ تا ۴ سال گذشته به دلیل وجود برخی مشکلات موضوع واگذاری بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت به درستی اتفاق نیفتاده و موجب شده سهام عدالت جاماندگان هم پیگیری نشود. در حال حاضر چندین میلیون نفر هیچ سهمی از سهام عدالت دریافت نکرده‌اند و این موضوع به چالش تبدیل شده است.

کدام شرکت سهم خود را درباره سود سهام عدالت نپرداخته  است؟

بر اساس گزارش گروه مپنا،‌ ترکیب سهام‌داران مپنا شامل ۴۷.۶۲ درصد سرمایه‌گذاری صنایع برق و آب، ۱۵.۶۶ درصد شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی (۳۰ شرکت) ،‌ ۹.۴ درصد سهام عدالت (روش مستقیم)، ۱۰.۹۶ درصد شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان مپنا،‌ ۹.۶۲ درصد سایر سهام‌داران (شامل سهام وثیقه،‌ افراد حقیقی و حقوقی)، ۵.۵۷ درصد بانک پاسارگاد و ۱.۱۶ درصد شرکت صادرفر (سهامی خاص) است که سود ۷۵ درصد سایر سهامداران را به موقع داده و سود ۲۵.۰۶ درصد سهام‌داران عدالت (روش مدیریت مستقیم و غیر مستقیم) را گرو نگه داشته تا طلب ادعایی خود را از دولت واصل کند،‌ در حالی که به گفته کارشناس نیرو، هر ماه مبلغ قابل توجهی بابت برق تحویلی نیروگاههای مپنا دریافت می‌کند.

به گفته ولی اله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، سودهای دریافتی مرحله سوم سایر شرکتهای سرمایه‌پذیر به جز مپنا دریافت شده و اکنون ۲۴ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت در شرکت سپرده‌گذاری تجمیع شده و منتظر واریز سود مرحله سوم مپنا است تا به صورت یکجا برای ذینفع نهایی پرداخت شود.جعفری در مورد سود سال ۱۴۰۲ سهام عدالت نیز گفت: با مصوبه شورای عالی بورس،‌شرکت سپرده‌گذاری مرکزی وتسویه وجوه به شرکتهای سرمایه‌پذیر عدالت نامه می‌نویسد که سود سال مالی ۱۴۰۲ خود را واریز کنند که پس از تجمیع سودها به حساب سهامدار نهایی عدالت واریز می‌شود.وی این نکته را هم تاکید کرد،‌ هنوز طبق قانون فرصت برای واریز سود سال ۱۴۰۲ سهام عدالت تا آخر سال جاری باقی مانده است.به گزارش فارس،‌سود سهام‌داران چه عدالت یا عادی باشد،‌حق الناسی بر گردن مدیر عامل و هیات مدیره شرکتها است که باید به موقع ادا شود و ربطی به طلب یا بدهی شرکت از دولت و دیگران ندارد،‌ چون سود سهام یک شرکت در مجمع عمومی با حضور اکثریت سهامداران تصویب می‌شود و باید سر وقت خودش به حساب ذینفع واریز شود.

نمایش کامل محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا