جدول متفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در آذرماه

حسن صادقی (رئیس انجمن صنفی ایثارگران جامعه کار) درباره اجرای طرح تناسب مستمری تامین اجتماعی گفت: کاری که تامین اجتماعی در خصوص تناسب انجام داده بسیار قابل تقدیر است. نظر ما این بود که تناسب باید بر کاهش درآمد بازنشستگی نسبت به حداقل درآمد…
به گزارش منیبان، حسن صادقی (رئیس انجمن صنفی ایثارگران جامعه کار) درباره اجرای طرح تناسب مستمری تامین اجتماعی گفت: کاری که تامین اجتماعی در خصوص تناسب انجام داده بسیار قابل تقدیر است. نظر ما این بود که تناسب باید بر کاهش درآمد بازنشستگی نسبت به حداقل درآمد متمرکز شود که خوشبختانه این اتفاق افتاده است.

ایلانا در مطلبی نوشت: این فعال صنفی اظهار داشت: از ابتدای دوره مدیریت جدید سازمان تامین اجتماعی بازنشستگان اعلام کردند که این فرمول بهتر از فرمول ارائه شده توسط مجلس است. خوشبختانه این طرح توسط تامین اجتماعی مورد بازنگری قرار گرفت و اگرچه در ابتدا ایراداتی وجود داشت اما در نهایت پذیرفته شد و اجرایی شد. فرمولی که تامین اجتماعی جایگزین فرمول محاسبه تناسب قبلی شده است تقریباً مشابه سال ۲۰۱۹ است. با این تفاوت که حداقل حقوق بگیران را نیز شامل می شود و حقوق بگیران کمتر از حداقل به نسبت درآمد آنها لحاظ می شود.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: اینکه مدیرکل تامین اجتماعی با شجاعت و بدون ترس این طرح را اجرا کرده است قابل تقدیر است. این نشان می دهد که آقای سالاری دید وسیع و دیدگاه اجتماعی عمیقی دارد. اگرچه قدرت مخاطره آمیز است، اما او به دنبال کار سیاسی نیست و بنابراین شایسته جایگاهی است که در آن قرار گرفته است.

صادقی تصریح کرد: اجرای فرمول جدید نشان می دهد که مدیرعامل سازمان بدون مطالعه، تامل و تحقیق دست به چنین کار بزرگی نمی زند و حتماً جوانب کار دیده شده است. قصد ندارم عملکرد مدیران ادوار گذشته تامین اجتماعی را زیر سوال ببرم، اما به نظر می رسد در اجرای چنین طرح هایی مردد بوده اند، شاید به این دلیل که دید اجتماعی مانند نگاه مدیرکل به مشکلات نداشتند. سازمان تامین اجتماعی و لذا از انجام پروژه هایی که به نفع جامعه باشد، مخالفت نداشتند.

وی در خصوص منابع مورد نیاز طرح تناسب و محل تامین آنها افزود: مدیرکل تامین اجتماعی قطعا ابتدا منابع را در نظر گرفت و سپس تناسب را اجرا کرد. بخشی از منابع طرح تناسب به حوزه مطالبات تامین اجتماعی توسط دولت بازمی گردد. دولت در سال ۱۴۰۴ متعهد شد که ۲۰۰ میلیارد تومب در قالب بخشودگی بدهی به تامین اجتماعی بپردازد.
معاون دبیرکل خانه کارگر خاطرنشان کرد: از سوی دیگر تمرکز مدیر تامین اجتماعی بر سوددهی حوزه شستا است و به همین دلیل عناصری برای شستا تعریف شده است که آن را به سمتی سوق دهد. مشارکت های بیشتری داشته باشند. برای تامین اجتماعی از سوی دیگر به نظر می رسد دولت به دنبال پرداخت حقوق متناسب با تورم واقعی در سال آینده است و هم اکنون چشم انداز هم افزایی و همفکری برای افزایش حداقل دستمزد در سال آینده دیده می شود. وقتی چنین اتفاقاتی می افتد منابع لازم در حوزه بیمه هم دیده می شود. این سه ضلع یعنی وصول مطالبات دولت، افزایش سرمایه گذاری و سودآوری شستا و به روز رسانی حقوق، منابع لازم برای این طرح را تامین خواهند کرد.

صادقی ادامه داد: نگاه مدیرکل تامین اجتماعی در حوزه سرمایه گذاری و شستا چشم انداز سودآور است. در دوره قبلی مدیریت اجرایی ایشان شاهد این دستاورد مهم در حوزه سرمایه گذاری و شستا و سهامداری بودیم و شاید بتوان گفت دستاوردهای شستا بهترین دوران را در آن دوره رقم زد. در مرحله قبل که آقای سالاری مدیر کل تامین اجتماعی بود، دو نوبت تناسب و تامین منابع بود. قطعا با توجه به شناختی که از جامعه دارد و روابط و تعاملی که با دولت دارد و ممکن است شخص رئیس جمهور را برای کمک در این زمینه مجاب کند، امسال نیز می تواند منابع این پروژه را تامین کند.

قائم مقام دبیرکل خانه کارگر تاکید کرد: سالاری پیش از این به عنوان فرماندار خدمت می کرد و جامعه را از نزدیک می شناسد و با جامعه هدف که بازنشستگان هستند همکاری داشته و می داند که اقشار ضعیف و شکننده هستند و باید مراقب باشند و از آنها محافظت کنند. اقشار برای حمایت با این چشم انداز قطعا می توانید دولت را قانع کنید و درخواست های تامین اجتماعی بیشتری را در قالب بخشودگی بدهی جمع آوری کنید. نکته دیگر اینکه در سال آینده اگر دولت بدهی های خود را با دارایی های صندوق ها و فولاد کشور تسویه کند، نگرانی وجود ندارد که تامین منابع با مشکل مواجه شود.

رئیس اتحادیه ایثارگران جامعه کارگری با اشاره به اجرای طرح تناسب در نیمه دوم سال گفت: پرداخت های این طرح باید از ابتدای سال جاری محاسبه شود که معوقه محسوب می شود و باید پرداخت شود. اما محاسبه این معوقات به مرحله بعدی مذاکره موکول می شود تا نحوه پرداخت آنها بررسی شود. مهم این است که حضور آقای سالاری در این سازمان منجر به افزایش دارایی های تامین اجتماعی می شود. طرز فکر و تجربه و سابقه عملکرد او نشان می دهد که او آتی نمی فروشد. در دوره قبل حتی حاضر به وام هم شده بود اما ملک تامین اجتماعی را نفروخت. زیرا در اقتصاد تورمی ایران حتی با سود بانکی ۲۸ درصد، استقراض بهتر از فروش سهام اموال و تامین اجتماعی است که در آینده قیمت بسیار بالاتری خواهد داشت.

نمایش کامل محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!